Zijnsgeoriënteerde Meditatie | introductieles

Zijnsgeoriënteerde Meditatie | introductieles

Het kenmerkende van meditatie is dat je je geest weer uit zijn ‘zijnsvergetelheid’ thuisbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn. Waar vind je Zijn? Hier! Waar zijn je rijkdom, je vreugde, liefde en geluk? Hier! Waar bevind je je eigenlijk altijd al, terwijl je uitreikt naar daar? Hier! Dus wat is altijd waar? Dat je – wat je ook denkt, voelt, afweert of waar je ook naar streeft- hier bent. Hoe blijf je hier? Door te realiseren dat je hier bent.
Moeilijker dan dat wordt het niet.

Citaat van Hans Knibbe uit ‘Zitten in Zijn’ de kunst van meditatie.

Ben je nieuwsgierig naar wat het beoefenen van Zijnsgeoriënteerde meditatie voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor de introductieles op 1 september 2021. Je bent van harte welkom!

In deze introductieles krijg je een voorproefje van de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie. Zijnsgeoriënteerde Meditatie omvat verschillende meditatievormen die in de loop van de afgelopen 30 jaar aan de school voor Zijnsoriëntatie zijn ontwikkeld: zittend, staand, bewegend, visualiserend. Ontdek deze eenvoudige manier van Zijn tijdens de introductieles, die je kunt volgen met of zonder ervaring in meditatie!

De cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie is een cursus van acht dagdelen. De cursus is zowel bestemd voor mensen die willen kennismaken met deze meditatievorm(en), als voor mensen die na eerdere kennismaking hun begrip en ervaring met deze meditatie willen verdiepen. In de cursus leer je de Zijnsgeoriënteerde Meditatie te beoefenen (ook thuis) en te begrijpen als toegang tot de stilte en rijkdom van Zijn. Je leert jezelf kennen in je wezenlijke aard: al vrij, heel en compleet. De Zijnsgeoriënteerde visie, die je inzicht geeft in de verschillende bewustzijnslagen van je geest, werkt bekrachtigend naar je beoefening.

Praktische informatie

Locatie: Oohm | centrum voor puur ZIJN, Bekslaan 22, Vogelenzang
Datum: woensdag 1 september 2021
Tijd: 9.30 – 12.30 uur
Leraar: Christine van der Stoel
Deelnemers: maximaal 6 deelnemers
Werkvormen: meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisatie

Datum

01 sep 2021
Verlopen!

Tijd

09:30 - 12:30

Locatie

Oohm | centrum voor puur ZIJN
Vogelenzang
Website
http://oohm.nl

Organisator

Zijnderwijs | Christine van der Stoel
Telefoon
+31(0)613073007
Email
welkom@zijnderwijs.nl